CONDOLERENCONDOLEREN

meer rouwberichten   

Maatregelen Coronavirus

UPDATE 1 NOVEMBER 2020

Dagelijks horen we bijna niets anders – COVID-19 ….

Een virus dat de wereld in zijn greep heeft …..

Helaas moeten mensen nu ook afscheid nemen van hun familielid.

Eerst en vooral willen we benadrukken dat wij ten allen tijde klaarstaan om u - ondanks bepaalde restricties - te helpen en bij te staan om het afscheid van uw familielid persoonlijk en waardevol te maken.


 1. Afspraken maken en regelen van uitvaarten

Het eerste contact met de familie gebeurt uitsluitend telefonisch, nadien kan een afspraak volgen in het uitvaartcentrum.

Het aantal mensen dat ter plaatse komt in het uitvaartcentrum om de uitvaart te regelen, dient beperkt te worden tot 2 personen.

Wij ontvangen hen in een ruime besprekingskamer opdat we de regels van social distancing (1,5 m van elkaar) kunnen respecteren.

 1. Bezoeken in het uitvaartcentrum

De overledene kan begroet worden in het uitvaartcentrum door de naaste familieleden of belangrijkste personen, dit gedurende maximum 1 uur. Ook hier gelden de regels van social distancing (1,5 m van elkaar).

             Een rouwregister in de begroetingskamer is nog steeds verboden.

             Het dragen van een mondkapje is verplicht.

 1. Vanaf 2 november 2020 tot nader order:

Koffietafels en rouwmaaltijden zijn verboden.

  1. Afscheidsplechtigheid, eventueel met live streaming

  De afscheidsplechtigheid mag vanaf 2 november 2020 worden bijgewoond door maximum 15 personen. Dit geldt ook voor een kerkelijke uitvaart. De afstand van 1,5 meter tussen elke persoon die niet tot dezelfde bubbel behoort, blijft gerespecteerd.

               Het dragen van een mondkapje is verplicht.

  Bij een afscheidsplechtigheid in onze zaal, kunnen meerdere mensen van thuis uit deze plechtigheid meevolgen dmv live streaming. Een opname van de plechtigheid is ook mogelijk.

  1. Condoleanties

  Het is verboden om mensen te omhelzen of handen te drukken. Een eenvoudige knik of troostende woorden kunnen even hartverwarmend zijn.

  U kan altijd uw medeleven betuigen via onze website of een kaartje posten.

  1. Gedachtenisprentjes   zullen niet persoonlijk overhandigd worden, maar liggen ter beschikking in de zaal van de plechtigheid.

  Ook en vooral door uw medewerking en burgerzin overwinnen we samen dit virus.

  Draag vooral zorg voor uzelf en uw medemens.

  Kurt, Els, Bas, Noor en medewerkers