Uw dierbare overlijdt

Wat moet u doen

Iemand verliezen, ook al is het verwacht, is een zonderling gevoel.

Het is belangrijk dat u dan terecht kan bij iemand die professioneel op de hoogte is van alle praktische zaken die op korte en langere termijn moeten worden geregeld.

Bij iemand die u steunt en begeleidt in de periode naar het definitief afscheid nemen, en dit op een waardige en respectvolle manier.

Contacteer Uitvaartzorg De Wulf,

wij zijn dag en nacht beschikbaar op 09 371 52 95

Bij u thuis

U verwittigt onmiddellijk de huisarts. Is hij / zij niet bereikbaar dan kan u altijd bij de dienst 100 terecht. De arts komt het overlijden vaststellen en vult de nodige documenten in. Zonder dit document kan het vervoer niet gebeuren. Indien het gaat om een geweldadig of verdacht overlijden, dient de politie hiervan te worden ingelicht om de nodige vaststellingen te kunnen doen. Hiervoor kan u altijd op het nummer 101 terecht.

U verwittigt de naaste familie, eventueel komen zij nog thuis afscheid nemen. U verwittigt ons, zo kunnen wij afspreken wanneer we de overledene kunnen overbrengen naar ons rouwcentrum.

U legt kledij klaar die wij zullen vragen om de overledene op te baren. De overledene wordt altijd volledig aangekleed. Wij adviseren kledij waarmee u de overledene gewoon was te zien of die hij / zij graag droeg.

U legt de identiteitskaart alsook het huwelijksboekje van de overledene klaar. Wij bespreken de volledige uitvaart bij u thuis of bij ons in de ontvangstruimte.

In het ziekenhuis

De vaststelling van het overlijden gebeurt door een arts van het ziekenhuis, u hoeft hiervoor niets te doen.

De overledene zal worden overgebracht naar het mortuarium van het ziekenhuis. De verpleegkundigen zullen een eerste verzorging doen en zullen u vragen welke kledij zij de overledene mogen aantrekken.

U contacteert ons om de volledige uitvaart te bespreken bij u thuis of bij ons in de ontvangstruimte. U legt de identiteitskaart alsook het huwelijksboekje van de overledene klaar.

De overledene kan door ons altijd overgebracht worden naar ons rouwcentrum.

In het rusthuis

De verantwoordelijken zullen een arts verwittigen die het overlijden vaststelt.

De overledene zal worden overgebracht naar het mortuarium van het rusthuis. Is er echter geen mortuarium, contacteer ons zo snel mogelijk, dan kunnen wij de nodige afspraken maken om de overledene over te brengen naar ons rouwcentrum.

U contacteert ons om de volledige uitvaart te bespreken bij u thuis of bij ons in de ontvangstruimte.

U legt de identiteitskaart alsook het huwelijksboekje van de overledene klaar. De overledene kan door ons altijd overgebracht worden naar ons rouwcentrum.